top of page
MARIO FILM.jpg

SUPER MARIO

A Super Mario sorozat egyik leghíresebb és legikonikusabb videójáték-sorozat, amit a Nintendo fejlesztett ki. A sorozat főszereplője Mario, egy olasz származású vízvezeték-szerelő, aki különböző kalandokban indul el, hogy megmentse a hercegnőt, Peach-t, akit általában a gonosz Bowser börtönözött be.

A Super Mario sorozat 1985-ben debütált a Nintendo Entertainment System (NES) konzolon a Super Mario Bros. című játékkal. Ez az első horizontális oldalnézetű platformjáték volt, amelyben Mario feladata az volt, hogy átjusson különböző akadályokon, gyűjtsön érméket és legyőzze a gombócraugró gombák és más ellenségek seregét. A játék hatalmas sikert aratott, és megalapozta a sorozat hírnevét.

Azóta a Super Mario sorozat számos folytatást és spin-off játékot kapott. A játékok számos különböző műfajban készültek, például platformjátékok, szerepjátékok, sportjátékok és kirakós játékok. A sorozat legnépszerűbb címei közé tartozik a Super Mario Bros. 3, a Super Mario World, a Super Mario 64, a Super Mario Sunshine, a Super Mario Galaxy és a Super Mario Odyssey.

A Super Mario sorozat jelentős hatást gyakorolt a videojáték-iparra és a popkultúrára is. Mario a videojáték-történelem egyik legismertebb karakterévé vált, és a játékokban bemutatott számos elem és karakter, például a piros sapkával és az ugráló gombákkal ellátott gombák, ikonikusak lettek.

A történetek a Super Mario játékokban általában egyszerűek, de szórakoztatóak. A legtöbb játékban Mario és társai, például Luigi, Yoshi és Peach hercegnő közös erővel harcolnak Bowser és hűséges szolgái ellen. A játékok tele vannak különféle világokkal, akadályokkal, rejtett szintekkel és boss ellenfelekkel.

A Super Mario sorozat folyamatosan fejlődött az évek során, és továbbra is új címek jelennek meg a Nintendo konzolokra. A rajongók izgatottan várják a sorozat következő részeit, és a Super Mario továbbra is fontos szerepet játszik a videojátékiparban.

Super Mario ajándékok és ajándékcsomagok.

bottom of page